lördag 22 januari 2011

Lördag

Vi åkte upp till Mörsil, Jämtland, i torsdags. Vi tog en omväg via Falun, för att leverera en sak till en kompis. Den omvägen gjorde att det tog 11 timmar upp mot vanligtvis 8. Vi kom fram 22.30 ganska så möra i kroppen. Trötta som attan satte vi och kopplade av med ett glas rött.
Mamma bor ju äntligen på äldreboende så vi skulle fixa ur lägenheten, en tvåa.

Nu är det lördag kväll och vi är helt slut båda två. Vi har gått igenom varje låda, varje burk, kuvert, allt. Jar har hittat en massa fantastiska saker. Mamma har varit en samlarråtta ochjag har hittat bilder från 1916 på bla mormor och morfar, farmor och farfar och en hel drös med människor som jag inte vet vilka det är. Får nog fråga mamma. Hon har tom sparat recept från 1945.
Vi har rensat, packat, tagit med en del upp till mamma.
Vackra Orreforsglas i kristall kunde jag inte heller motstå utan det har jag packat ned, trots att jag redan har glas så det räcker och blir över........
Dagböcker, bilder, etc.....
Idag kom en representant från bostadsföretaget (Lördag!!!) och pratade med oss. Vilket fantastisk bostadsföretag!!!!!!!!!!!!

De tar hand om allt. Alla kläder, allt... Det går till Röda Korset på orten! Tack och lov!
Det som vi packat som ska slängas tar de hand om, slutstädning: dvs hela rubbet. En sten föll från våra axlar och vi kände att nu kan vi koppla av, äntligen.
Så i morgon har vi bara att packa bilen med det vi ska ha med, åka upp till mamma och fixa det sista, sen är det "bara" 65 mil hem.
Nu ska vi äta, ta ett glas vin och koppla av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar