söndag 23 maj 2010

Boende på Sicilien!


Nu börjar hjärnan ticka igen. Det är bara en månad kvar så är vi där.

Vi har börjat att diskutera att köpa, alternativt, långtidshyra något, igen.
På den resan har vi varit i många år. Ju längre vi väntar ju dyrare blir det. Vi skulle ha köpt en lägenhet innan Italien gick med i Euro! Innan dess var det ju relativt "billigt"!

Pensionen närmar sig och vi säger (åtminstone i dagsläget) sälj huset och köp en lägenhet i Giardini-Naxos. Om vi säljer huset kommer vi att få en nätt summa över som vi kan göra något kul för. (Istället för att klippa gräs, underhålla huset och allt annat som måste göras.) Ingen av oss är pysslig på något sätt!

6 kommentarer:

  1. Det låter väl TOPPEN!! Även en lägenhet eller hus på Sicilien går väl att sälja om man skulle ångra sig efter nåt år ??

    MVH Vara-bo (som drömmer i samma banor)

    SvaraRadera
  2. Vi känner mer och mer att vi borde göra det vi egetligen vill med våra liv. Nu rullar allting på i samma banor som vi nu har ledsnat på!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Tack för omtanken. Det är det här jag vill med bloggen.

    SvaraRadera
  4. Ta reda pà sà mycket information som mòjligt innan kòp. Och om ni skulle sàlja sà màste ni betala en òvergàngsavgift som har ràtt sà hòg procent. Bòrja leta tidigt och titta gàrna pà renorveringsobjekt. Ibland dyker det upp riktiga klipp eftersom folk hàr plòtsligt kan fà behov utav extra kapital.

    SvaraRadera
  5. Vilen kul idé. Då blir vi nästan grannar :)

    Fast jag hade nog satsat på en annan liten by som Forza d'Agro eller Savoca. Giardini är nog väldigt dyrt...

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Långtidshyra verkar vara ett attraktivare alternativ med tanke på....

    SvaraRadera