lördag 22 maj 2010

Adoptivkatten Putte!

Putte bodde i ett hus som brann ned till grunden för ca tre år sedan, tror jag det var. Putte var en av tre katter som var inomhus när det började brinna. Alla tog sig ut och ägarna var inte hemma så ingen kom till skada fysiskt. Efter det vill han inte var hemma. Han kom till oss och vi försökte med alla (nästan) medel att få honom att inse att han inte bodde hos oss. Vi släppte aldrig in honom. MEN i år när det kom mycket snö och graderna kröp ganska långt under minus, som mest 20-22 grader,
så tyckte vi synd om honom. Inga möss att jaga och ingenstans att värma sig. Han skulle frysa, alternativt svälta ihjäl!
Vi pratade med ägarna och frågade om det var OK för deras del om vi fick adoptera "Putte". De sa OK och han kom för att bo hos oss. Det är en katt med inte så många IQ (om man nu kan säga så). Han flyttade in och han gick bara ut ibland i vintras. Sen kom våren och värmen och han är nu inte här särskilt ofta, men igår kväll kom han "hem" igen och ville umgås i tio minuter. Vi tar hand om honom, ger honom mat och vatten ute så han kan äta när han vill. Till sitt förra hem vill han inte. Jag har kört hem honom ett antal gånger och det dröjer inte många timmar så är han här igen. VAD GÖRA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar